top of page
Over de balans
Intuïtief tekenen
In deze cursus krijgen volwassenen én kinderen de kans om naar aanleiding van een gebeurtenis in hun leven of een door mij verteld verhaal hun emoties op papier te zetten.
Therapeutisch kan veel worden gelezen in tekeningen die worden gemaakt vanuit het gevoel, beoordeling op tekentechnisch vlak is niet aan de orde. Wat je voelt, hoe je dingen ervaart, kun je soms niet vertellen. Door te tekenen geef je jezelf de ruimte om op je eigen manier uiting te geven aan je emoties. Doordat er daarna over de tekeningen wordt gepraat word je je bewust van je gevoelens en kan je er woorden aangeven. Zo leer je jezelf beter kennen en uiten op een zachte, veilige manier. Dit kan heel bevrijdend en soms zelfs therapeutisch werken.
 
Ook kinderen tekenen in het algemeen graag en vaak.
Het kind komt dan thuis met een tekening, je kijkt er als ouder naar en zegt: prachtig, dat heb je goed gedaan.
Maar kinderen tekenen niet zomaar. Het is een essentieel onderdeel van hun groei en ontwikkeling. Als je aandachtig naar de tekening kijkt zou je kunnen zien hoe het kind zich voelt. Een kind kan vaak niet onder woorden brengen wat het voelt of bedoelt. Door middel van een tekening maakt het dan veel duidelijk. Als ouder kan je zo'n tekening zien als een foto van het innerlijk van je kind.
 
De cursus vindt plaats in een groep waardoor men elkaar ook veel bevestiging en inzichten in zichzelf geeft. Bovendien leert men dan ook om anderen te zien zoals zij zelf zijn. Men ontdekt dat anderen ook angsten, boosheid en verdriet kennen. En dat het niet erg is om zulke gevoelens te hebben. Kortom door de wisselwerking leert men dat je er mag zijn.
Over De Balans
Praktijk De Balans
Maureen Feldmann


Hoogvlietlaan 23
3235 BK Rockanje
Rolstoeltoegankelijk


Goed bereikbaar met openbaar vervoer en de auto. Er zijn voldoende parkeermogelijkheden.

Emailadres:
jouwleveninbalans@gmail.com
Telefoonnummer:
06 - 42 66 56 88


IBAN: NL20 KNAB
0508 4944 00
t.n.v De Balans

Aangesloten bij de 
Landelijke Vereniging Natuurgeneeskundig Therapeuten
en RBCZ
 
Persoonlijke AGB-Code: 90031703
Praktijk AGB-Code:

 90010628
 
Kamer van Koophandelnummer:
24458944
bottom of page