top of page
Over de balans
Huisje in het bos
Er was eens een man die torste altijd een rugzak mee. Er zat van alles in. Zelf had hij wel een vaag idee van de inhoud maar het meeste was hij vergeten.
 
Hij nam de rugzak overal  mee naar toe. Vaak voelde hij hem niet eens meer. Zo gewoon was dat gewicht op zijn rug. Af en toe had hij er wel last van. Als hij flink door wilde stappen bijvoorbeeld, dan danste de rugzak op zijn rug en weerhield de man ervan om flink door te lopen, laat staan dat hij kon rennen.
 
Soms droeg de man de rugzak in zijn armen. Dan hield hij de zak voor zich als een schild maar ook dan kwam hij erachter dat hij zijn handen er vol mee heeft. En dan tot niks meer in staat is.
 
Is dit herkenbaar?  Heb jij ook een rugzak vol met zaken waarvan je niet eens weet wat het ook al weer is? Wil je ervan af?
 
Ik nodig je uit om een rustige plek te zoeken. Zorg dat je niet gestoord kan worden. Ja! Ook je telefoon uit! Heb je een dekentje om jezelf warm te houden? Ga zitten of liggen. Ga nu eens na waar je ademhaling zit. Zonder oordeel. Leg je hand maar op je buik.
 
Stel je voor dat je gaat wandelen in een groot bos.
Hoor je de vogels? Zie je dat eekhoorntje? Ruik je de dennenbomen? Laat je leiden door je gevoel. Loop zonder een plan. Er zijn paden die breed zijn, paden heel smal of soms loop je tussen de bomen zonder pad. Je vindt vanzelf je weg.
 
Midden in het bos staat een klein wit huis. De luiken en het dak zijn rood. Het huis staat op een open plek omringd door zacht ruisende dennenbomen. Er komt rook uit de schoorsteen.
 
De deur staat uitnodigend open.
Je mag er naar binnen gaan. Alles wat je nodig hebt, ligt klaar. Er is verder niemand. Het huis is even helemaal van jou.
 
Binnen brandt zachtjes het vuur. Het is er niet te koud of te warm. Vlak bij de haard staat een comfortabele stoel waarin je uit mag rusten. Je kan uit het raam kijken of je doet een dutje. Je mag blijven zolang je wilt. Mocht je honger of dorst hebben, er is genoeg. Alles wat je graag lust, ligt er.
 
Als je uitgerust bent, valt je oog op een tafel. Op die tafel mag je alles neerleggen wat je niet meer wilt. Je hoeft het niet te omschrijven, je voelt zelf wel wat je kwijt wilt. Open je rugzak en pak uit!
 
Er ligt ook een mooi ingepakt cadeau op tafel. Jouw naam staat er op. Dat mag jij meenemen. Je mag het nog niet openmaken. Nee, pas als je thuis in je bed ligt, mag je het pakje pakken en het openmaken.
Ik weet zeker dat je er blij mee bent!
Over De Balans
Praktijk De Balans
Maureen Feldmann


Hoogvlietlaan 23
3235 BK Rockanje
Rolstoeltoegankelijk


Goed bereikbaar met openbaar vervoer en de auto. Er zijn voldoende parkeermogelijkheden.

Emailadres:
jouwleveninbalans@gmail.com
Telefoonnummer:
06 - 42 66 56 88


IBAN: NL20 KNAB
0508 4944 00
t.n.v De Balans

Aangesloten bij de 
Landelijke Vereniging Natuurgeneeskundig Therapeuten
en RBCZ
 
Persoonlijke AGB-Code: 90031703
Praktijk AGB-Code:

 90010628
 
Kamer van Koophandelnummer:
24458944
bottom of page